Bouwteam

Terugdringen van kosten met 3D BIM

Een belangrijke sleutel voor het terugdringen van de stichtings- en faalkosten die worden geschat op vijf tot twintig procent, is het werken in een geïntegreerd BIM-model. BIM (Bouw Informatie Model) staat voor een ontwerpaanpak waarbij alle betrokken partijen – inclusief de opdrachtgever – binnen één model werken en elkaars voortgang kunnen volgen. De gezamenlijk gekozen onderdelen en oplossingen visualiseren wij in 3D. Zo weten de opdrachtgever en zijn medewerkers precies hoe de te realiseren installatie er uit gaat zien en kan er waar nodig worden bijgestuurd.

De efficiëntie van Lean/SIM

Klein Poelhuis is ervan overtuigd dat ook het ‘lean’-principe in de bouw veel mogelijkheden biedt om efficiency te verbeteren en faalkosten te reduceren. Voorwaarde is wel dat er over de grenzen van het eigen werkveld heen wordt gekeken. Daarom betrekken wij onze leveranciers en onderaannemers vanaf het vroegst mogelijke stadium bij de ontwikkeling van onze oplossingen. Dankzij deze gedegen gezamenlijke voorbereiding komen we tot een situatie waarin de planning de bouw aanstuurt in plaats van andersom. Dat werkt kostenbesparend en leidt bovendien vrijwel altijd tot een verkorting van de bouwtijd.

Sneller werken met TCO-tool

Met onze Total Cost of Ownership Tool kunnen wij al in de definitiefase van een project de totale kosten bereken van realisatie, renovatie, preventief onderhoud, correctief onderhoud, energie en beheer. Ketenintegratie resulteert in een beter proces, hogere kwaliteit, lagere kosten, snellere bouw en tevreden eindgebruikers en medewerkers.

Op de hoogte blijven: Weten waar onze medewerkers mee bezig zijn? Welke nieuwe technieken we gebruiken? Wat nieuw is in onze branche? Meldt u zich dan aan voor onze nieuwsbrief via onderstaande link:

Klein Poelhuis Oplossingen die werken, vandaag én morgen
Vul onderstaand contactformulier in en we nemen spoedig contact met u op!
KP Industrial Maintenance Oplossingen die werken, vandaag én morgen
Vul onderstaand contactformulier in en we nemen spoedig contact met u op!