Geschiedenis

Van smederij tot totaalinstallateur

De geschiedenis van Klein Poelhuis Installatietechniek begint op 2 april 1905, als de heer Klein Poelhuis in Winterswijk een smederij opricht. De eenmanszaak was gevestigd aan de Wilhelminastraat 13 te Winterswijk. Binnen tien jaar staat er uitbreiding aan te komen en wordt de grond achter het pand aan de Burgemeester Bosmastraat aangekocht. Het is dan 1914. Uitbreiding van activiteiten is Klein Poelhuis nooit vreemd geweest; naast metaalbewerking wordt op een gegeven moment ook gestart met de verkoop van rijwielen en huishoudelijke artikelen. In 1959 worden deze activiteiten weer afgestoten. Vanaf deze tijd richt het bedrijf zich meer op het schoonmaken en vervangen van kachels en wordt de smederij gebruikt voor het maken van balkonhekken en het bouwen van onderstellen voor woonwagens. Met de komst van aardgas wordt in 1965 het werkpakket uitgebreid en gaat Klein Poelhuis gaskachels en later ook centrale verwarmingen installeren. De groei gaat gestaag door en in de jaren zeventig breidt het bedrijf verder uit met elektra- en loodgieterswerkzaamheden. In ruim een eeuw tijd groeide zo het bedrijf uit tot een van de grotere totaalinstallateurs van Nederland. Sinds de jaren ’80 richt het bedrijf zich op het aanbieden van totaalpakketten, met bijbehorende kwaliteitscertificaten.

Vandaag de dag

Vandaag de dag telt Klein Poelhuis vijf gespecialiseerde werkmaatschappijen. Wij ontwerpen, implementeren en onderhouden de meest uiteenlopende installaties in heel Nederland en in het buitenland. Het gaat daarbij in toenemende mate om zeer complexe installaties, die vaak in samenwerking met gerenommeerde partners tot stand komen.

Op de hoogte blijven: Weten waar onze medewerkers mee bezig zijn? Welke nieuwe technieken we gebruiken? Wat nieuw is in onze branche? Meldt u zich dan aan voor onze nieuwsbrief via onderstaande link:

Klein Poelhuis Oplossingen die werken, vandaag én morgen
Vul onderstaand contactformulier in en we nemen spoedig contact met u op!
KP Industrial Maintenance Oplossingen die werken, vandaag én morgen
Vul onderstaand contactformulier in en we nemen spoedig contact met u op!