Klein Poelhuis Installatietechniek sluit zich aan bij VDK Groep - Klein Poelhuis

Klein Poelhuis Installatietechniek sluit zich aan bij VDK Groep

Laatste Nieuws

Winterswijk, 18 december 2020 – Technisch dienstverlener VDK Groep uit IJsselmuiden isvoornemens om installatiebedrijf Klein Poelhuis over te nemen. Beide bedrijven zijn actief in de installatietechniek in Noordoost-Nederland. De verkoop is onderworpen aan de gebruikelijke goedkeuringsprocedure van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). De overname zal naar verwachting begin 2021 worden afgerond.

De VDK Groep bestaat uit 23 zelfstandig opererende specialistische bedrijven die voornamelijk actief zijn in de installatiemarkt. De afgelopen jaren is de VDK Groep op eigen kracht en door meerdere overnames snel gegroeid. De overname van Klein Poelhuis betekent een belangrijke versterking voor de VDK Groep in een markt waarin de complexiteit in technische installaties steeds verder toeneemt. Ook hebben bedrijven steeds vaker behoefte aan een totaalaanpak waarin elektrotechniek, ICT, Beveiliging en HVAC geïntegreerd worden aangeboden. VDK Groep heeft in haar groep van bedrijven al deze expertises in huis.

Frans van de Kolk, algemeen directeur van VDK Groep, ziet belangrijke voordelen door de overname van Klein Poelhuis: “VDK Groep heeft een unieke filosofie waarbij de mensen centraal staan en de bedrijven zelfstandig binnen de groep opereren met de voordelen van een groot bedrijf. Wij stellen de klant centraal en onze bedrijven zijn op elk installatieonderdeel gespecialiseerd, waarbij wij van engineering tot en met beheer en onderhoud onze klant bedienen. Klein Poelhuis past precies bij deze filosofie”.

Ook Erwin Berendsen, algemeen directeur Klein Poelhuis, is enthousiast over het samengaan met de VDK Groep: “De combinatie van zelfstandigheid, ondernemerschap én de kracht van een groep met meer dan 130 miljoen Euro omzet spreekt mij zeer aan. We spreken elkaars taal, streven allebei naar betrouwbare, duurzame en innovatieve oplossingen voor onze klanten, vullen elkaar geografisch heel goed aan en stellen de klant centraal.”

VADO Beheer, de huidige eigenaar van Klein Poelhuis, is blij met deze mooie stap voor Klein Poelhuis. “Na ruim 23 jaar zullen we Klein Poelhuis als lid van de VADO-familie gaan missen”, aldus Aart Fortanier, voorzitter Raad van Bestuur van VADO. “Tegelijkertijd waren zowel VADO als de directie van Klein Poelhuis het er al snel over eens dat de combinatie van Klein Poelhuis en VDK Groep strategisch een hele logische stap is. De onderneming sluit zich nu aan bij een groep van bedrijven die gespecialiseerd is in de installatietechniek en haar opdrachtgevers nog beter kan ondersteunen. Het bedrijf staat daarmee optimaal opgesteld voor de toekomst.”

Laatste nieuws

Op de hoogte blijven: Weten waar onze medewerkers mee bezig zijn? Welke nieuwe technieken we gebruiken? Wat nieuw is in onze branche? Meldt u zich dan aan voor onze nieuwsbrief via onderstaande link:

Klein Poelhuis Oplossingen die werken, vandaag én morgen
Vul onderstaand contactformulier in en we nemen spoedig contact met u op!
KP Industrial Maintenance Oplossingen die werken, vandaag én morgen
Vul onderstaand contactformulier in en we nemen spoedig contact met u op!