Hofgebouw Kloostertuin, Nijmegen - Klein Poelhuis

Hofgebouw Kloostertuin, Nijmegen

Project afbeelding

Onze klant:

Het Hofgebouw is vooral bedoeld voor bewoning door de paters die in Berchmanianum wonen. Daarnaast zijn er 24 huur- en koopappartementen van verschillende omvang beschikbaar voor buurtbewoners. Het gebouw is zo ontwikkeld dat het op langere termijn ook in toenemende mate opengesteld kan worden voor bewoning door niet-religieuzen.

Project Details

Opdrachtgever: Ballast Nedam

Bruto vloeroppervlakte: 25.500 m²

Uitvoeringsperiode: 2015 – 2017

Bijdrage Klein Poelhuis

Bijdrage Klein Poelhuis:

Wij hebben gezorgd voor de W-installatie van de nieuwbouw van het Hofgebouw. We installeerden de complete sanitaire installatie, het centraal CV/GKW systeem in combinatie met ijsbuffer met warmtepompen, een centraal warmtapwater systeem en diverse luchtbehandelingskasten. Een uniek project omdat voor het koelen en verwarmen van het gebouw gekozen is voor een ondergrondse betonnen ijsbuffer als vorm van thermische opslag, in combinatie met warmtecollectoren. Deze duurzame techniek wordt in Nederland voor het eerst in een woongebouw van deze omvang toegepast. Omdat het systeem gesloten is, heeft het geen invloed op het waterbeheer. Dat was een vereiste omdat vanwege grondwaterwinning dit deel van Nijmegen grondwaterbeschermingsgebied is.

Resultaat

Een passende leefomgeving voor oudere paters. Het nieuwe Hofgebouw bestaat uit vier verschillende typen van in totaal 98 woon-/zorgappartementen, gemeenschappelijke ruimten voor maatschappelijke dienstverlening en een tweelaagse ondergrondse parkeergarage met circa 140 plaatsen. Op langere termijn kan het in toenemende mate opengesteld worden voor bewoning door niet-religieuzen.

Resultaat

Like What You See?

 Call Center: 0543 - 561199

©2018 Klein Poelhuis All Rights Reserved | Powered by SindsNu

Klein Poelhuis Oplossingen die werken, vandaag én morgen
Vul onderstaand contactformulier in en we nemen spoedig contact met u op!
KP Industrial Maintenance Oplossingen die werken, vandaag én morgen
Vul onderstaand contactformulier in en we nemen spoedig contact met u op!